Home / Contact
Agenda / Nieuws

Orgelserie in de Nieuwe Kerk 14 september 2021

Marco den Toom herstart de Orgelserie in de Nieuwe Kerk Katwijk

Het heeft ‘even’ geduurd, maar het mag weer! Een orgelconcert van de Orgelserie Nieuwe Kerk Katwijk fysiek bijwonen. Op zaterdag 18 september, aanvang 19:30 uur, pakt Marco den Toom de draad weer op voor de concerten.
Tijdens Monumentendag werd er al ‘proefgedraaid’ met het afsluitende concert. Het orgel klonk weer met luisteraars in de kerkbanken. Tientallen bezoekers hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt. Marco den Toom heeft met zijn SONK een serie tot het eind van dit jaar weten samen te stellen waarin men kan genieten van de klankrijkdom van literatuur, improvisaties en uiteraard het indrukwekkende orgel zelf.
 
Den Toom start met een Koraalmeditatie over Psalm 103:8. Vervolgens speelt hij een bewerking van een Zweedse melodie van Björn Ulvaeus, beter bekend uit het verleden als bandlid van ‘Abba’. 
 
Daarna volgt een heerlijk rijtje traditionele componisten als Mendelssohn (Sonate 1), Boëly (Het Laatste oordeel), Franck (Pièce Héroïque) en Bach (de bekende Air). Maar wat is ‘traditioneel’ als je Marco den Toom heet en niet alles naar je hand zet met de onuitputtelijke registratiemogelijkheden die het grote Van den Heuvel-orgel biedt? Muziek is geen museumstuk om af te stoffen, maar altijd een uitdaging om mensen in het hier en nu in vervoering mee te nemen. De finale bestaat uit de virtuoze Toccata van Claussmann en de Koraalfinale Psalm 87 van Peter Eilander. 
 
Om het concert in goede orde te laten verlopen volgens de richtlijnen van het RIVM moet u rekening houden met de volgende zaken:
  • Toegang en programmablad zijn €10 euro p.p.
  • Parkeren kerkplein gratis
  • Deur open om 19:00 uur.
  • Bezoekers krijgen een plaats toegewezen door de organisatie
  • Heeft u gezondheidsklachten: blijf thuis!
  • Houd na afloop van het concert afstand (1,5 meter) en neem de tijd de kerk te verlaten. U volgt de aanwijzingen van de organisatie. 

Voor de volledigheid zijn er dit jaar de volgende concerten georganiseerd door SONK in de Nieuwe Kerk:

  • Zaterdag 9 oktober Gerben Mourik
  • Zaterdag 13 november Gerben Budding
  • Woensdag 29 december Minne Veldman

Zie ook www.sonk.nl.

©2021 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter