Home / Contact
Agenda / Nieuws

ZOA Wandel-actie 2024 Publicatiedatum: 10 februari 2024

ZOA Wandel-actie 2024

Op woensdag 13 maart 2024 gaat de jaarlijkse actie Wandelen voor Water van start.

Ruim 300 leerlingen van de Duinroos, Willem van Veenschool, Daltonschool, Rehobothschool en de Groen van Prinstererschool hebben zich inmiddels aangemeld om deel te nemen aan de actie.

Dit jaar gaat de opbrengst naar een project van ZOA in het zuiden van Jemen, een land dat door de oorlog grotendeels is verwoest en waar de bevolking de dupe van is. Met name de watersystemen zijn grotendeels verwoest en/of in verval geraakt. Hierdoor kunnen de mensen hun land niet bewerken en hun dieren geen water geven, waardoor er honger is en door de slechte hygiëne, ziektes ontstaan, zoals cholera en diarree.

ZOA gaat met steun van Wandelen voor Water  bij 200 families in het Zuiden van Jemen de watervoorzieningen herstellen, waardoor de mensen weer toegang krijgen tot schoon en veilig drinkwater. Ook zullen de sanitaire voorzieningen hersteld gaan worden.

Door de basis voorzieningen aan te pakken zullen de kinderen minder snel ziek worden en weer naar school kunnen gaan.

Daarnaast richt ZOA zich op hygiëne bevordering door leraren, ouders en kinderen de Wash’Em aanpak te leren. Deze methode is gericht op het belang van het wassen van de handen om ziekteoverdracht te doorbreken.

Vanaf 15 februari krijgen de kinderen gastlessen of digitale lessen op school.
Daarna gaan ze op pad om gesponsord te worden voor de 6 km die ze op 13 maart gaan lopen.
Ze dragen daarbij ook nog 6 liter water in een rugzak. Dit is het gemiddelde wat veel kinderen in Jemen en vele andere landen dagelijks moeten lopen voor water.

Wilt u deze geweldige kinderen sponsoren!!

ZOA -huis-aan-huiscollecte

In de week van 25 maart tot 30 maart komen de collectanten weer langs voor ZOA.

Meer dan 110 miljoen mensen zijn op de vlucht als gevolg van oorlog en rampen.

Niet alleen helpt de ZOA bij kleinschalige projecten, zoals hierboven vermeld, maar ook bij grootscheepse hongersnood en de vele rampen, waarbij mensen huis en haard moeten verlaten hopen wij een steentje bij te dragen om dit leed te verzachten.

Wilt u hen helpen?
Alvast bedankt, namens ZOA Werkgroep Katwijk.

PR Diaconie

©2024 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter