Home / Contact
Agenda / Nieuws

Pro Deo

 

In de Bijbel staat: wij hebben een voorspraak bij de Vader! (1 Johannes 2: 10. Een voorspraak…dat is iemand, die een goed woordje voor je doet. Die het voor je opneemt. Die voor je pleit. Je zou kunnen zeggen: een advocaat. Iedereen weet hoe belangrijk het is om bij een proces een advocaat te hebben. Iemand die een vurig pleidooi voor je houdt. Dat doet Jezus in de hemel!

Wat vraag je? Zijn wij….ben ik dan betrokken bij een rechtszaak? Ik ben toch geen crimineel?! Ik zit toch niet in voorarrest?! Ik ben toch een trouwe kerkganger?! Ik ken de tien geboden toch op m’n duimpje?!

Weet je…Als jij voor God moet verschijnen, dan kan je Hem niet recht in de ogen kijken!  Dan heb je geen been om op te staan! Dan is het met je praatjes gedaan! Dan heb je dringend een advocaat nodig!

Alleen…die kosten vaak handen vol met geld. Die kan je nooit betalen! Doe een beroep op Jezus! Die werkt pro Deo. Letterlijk! En figuurlijk! Die zal niemand Zijn diensten weigeren, die Hem met oprecht berouw in de arm neemt.

Prediker 3:14-15

Alles wat God doet, zo heb ik vastgesteld, doet hij voor altijd. Daar is niets aan toe te voegen, daar is niets van af te doen. God doet het zo opdat wij ontzag voor hem hebben. Wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij is altijd weer terug.

©2021 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter