Home / Contact
Agenda / Nieuws

De naam van het diaconale programma Project 10 27 verwijst naar Lukas 10 vers 27, waar Jezus oproept om God lief te hebben boven alles en je naaste als jezelf. We leren van Hem om Zijn liefde niet alleen met de mond, maar ook in daden te belijden. In navolging van Jezus heeft een christelijke gemeente zorg voor mensen om haar heen, dichtbij en ver weg.

Visie

De gemeente van Christus – en daarmee iedere christen – leeft uit de opdracht getuige van Jezus Christus te zijn en geeft daarom het Evangelie door in woorden, maar ook in daden. De gemeente heeft zorg voor de mensen om haar heen, dichtbij en ver weg.

Missie

Project 10 27, het diaconale programma van de GZB, ondersteunt hervormd-gereformeerde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland om de liefde van Christus praktisch zichtbaar te maken. Hiervoor zijn tientallen diaconale projecten wereldwijd en in Nederland beschikbaar.

Van opbrengst naar impact

Project 10 27 werkt wereldwijd via lokale kerken of kerkelijke organisaties. Dit zijn onze partners, waarmee de GZB soms al vele jaren contact mee heeft. Zij staan midden in de samenleving. Dit geeft ons het vertrouwen dat we precies die mensen bereiken die onze steun nodig hebben. Door met deze partners te werken, weten we bovendien dat de geboden hulp een waardevol extra biedt: perspectief op een daadwerkelijke verandering in het leven van mensen. Verder zijn er met hen duidelijke afspraken gemaakt over de besteding van uw giften waardoor dit op een verantwoorde manier gebeurt.

Elke gemeente die meedoet met Project 10 27, ontvangt na verloop van tijd een verantwoording over het gekozen project. Hierin kunt u lezen wanneer en waaraan uw bijdrage is besteed.

We delen niet alleen cijfers, maar ook verhalen! Verhalen over hoe uw hulp een teken van hoop is. Over mannen, vrouwen, kinderen die er niet langer alleen voor staan. Over mensen die de liefde van God ervaren en in aanraking komen met het Evangelie. U kunt deze verhalen delen in uw gemeente. We hopen dat ze bemoedigen, inspireren en tot zegen zijn. Zo is Project 10 27 er niet alleen voor de ander, maar is de ander er ook voor ons.

www.project1027.nl

©2024 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter