Home / Contact
Agenda / Nieuws

Een driesprong 21 juli 2020

Een driesprong

 

Alie en ik stonden in de afgelopen periode voor een driesprong. Wat zou Gods bedoeling, Gods plan, met ons leven zijn? Welke kant moesten we op? Er waren drie mogelijkheden.

1.  Onlangs stond ik 40 jaar in het ambt. Een Bijbels getal. Zou het de bedoeling zijn om met (vervroegd) emeritaat te gaan, rustiger aan te doen en naar de Veluwe te verhuizen waar onze kinderen wonen? Om daar een aantal dagen in de week nog als bijstand in het pastoraat te mogen werken en zó dienstbaar te zijn in Gods koninkrijk?

2.  Officieel moet ik nog zo’n tweeënhalf jaar werken voordat ik volgens de huidige regels de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt en met emeritaat kan. Zou het de bedoeling zijn om die tijd uit te dienen in Katwijk? Om hier als (wijk) predikant bezig te zijn als één die dient in de voetsporen van de grote Ambtsdrager Jezus Christus?

3.  Er kwam een beroep uit Krabbendijke – een aanzoek noemde één van u dat afgelopen week – om daar – Deo Volente –  minimaal nog vier jaar te komen arbeiden in dát deel van Gods wijngaard. Zou het de bedoeling zijn dat ik – als mijn hemelse Zender mij de gezondheid geeft – nog wat langer doorwerk tot opbouw van die groeiende gemeente met relatief veel jongeren/jonge gezinnen in het Zeeuwse land?

Een driesprong. Afgelopen zondag werd het mij op de kansel in Krabbendijke overduidelijk – een bijzondere ervaring – welke richting God ons wees. We hadden daarvoor geen drie weken bedenktijd nodig. God had nog een nieuwe opdracht voor ons. We vinden dat een grote genade en bijzonder eervol. Vandaar dat we in gehoorzaamheid, van harte en vol overgave het beroep naar Krabbendijke hebben aangenomen.

©2020 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter