Wijkavond over jongeren en de Bijbel

Op donderdagavond 7 oktober weer onze eerste wijkavond (overheid en corona dienende, maar vooral Deo volente)! We beginnen direct met onze jongeren en hun ouders. Hoe gaan zij vandaag de dag om met de Bijbel, hoeveel weten ze ervan en wat betekent dat voor hun geloof?

Onze spreker op de wijkavond Gábor Locht komt dit allemaal tegen tijdens zijn werk onder jongeren en niet eens de minst gemotiveerde, want ze zaten op de Evangelische Hogeschool (EH, Amersfoort). Gábor Locht, opgegroeid in Katwijk, leraar aan de EH, zal aan de hand van zijn ervaringen als docent en jongerenbegeleider ons vertellen hoe we onze jongeren op dit punt het beste kunnen begeleiden.

Zijn voordracht heeft de titel: ‘Je bent jong en.. je dient God. Hóe dan?’ Op welke manier proberen jongeren God bij hun leven te betrekken? Hoe doen ze dat als het gaat om het lezen van de Bijbel, gebed, keuzes, relaties en mediagebruik? Wat hopen wij voor hen en wat is de praktijk? Hoe gaan we hen daarin voor?

Kortom, een boeiend en actueel onderwerp.

oktober donderdag

Tijd 20:00 - 21:30