Home / Contact
Agenda / Nieuws

Youth@home is opgezet om tijdens de corona-crisis jongeren de gelegenheid te bieden om in kleine groepen digitaal met elkaar het woord van God door te nemen.

Wekelijks samen met leeftijdsgenoten de Bijbel ontdekken!

Kies 1 van de 4 thema’s:

Wortels  - de eeste 5 bijbelboeken

Het 1e thema hebben we wortels genoemd omdat het gaat over de wortels van de mensheid namelijk de Pentateuch wat een moeilijk woord is voor de eerste vijf boeken van de bijbel (5 boeken van Mozes) . Als je dit thema kiest zul je leren over de schepping en waar alles is misgegaan en wat voor dingen er in het verleden zijn gebeurd die ons vandaag de dag nog beïnvloeden.

 

Waarheid - de 4 evangeliën

In dit rooster gaan we de vier Evangeliën behandelen (Mattheüs,Markus,Lukas en Johannes). Het thema heet waarheid omdat je hierin de kern van het Christelijke geloof zult ontdekken en wie Jezus was en wat Hij voor ons heeft gedaan. 

 

Wijsheid - Bijbelse wijsheden

We behandelen een aantal wijsheidsboeken (Psalmen, Spreuken en Prediker).  Tijdens het doorlezen van deze boeken zullen een aantal dingen opvallen en ontdek je de prachtige taal die gebruikt wordt in de Psalmen. Ook de menselijke emoties die open en bloot worden beschreven van jaloezie, haat tot liefde, daarnaast zal het ook opvallen hoe praktisch het onderwijs in bijvoorbeeld de spreuken is. 

 

Wijding - De bijbel door

Het 4e thema is wijding. Dit is een rooster voor de mensen die serieus met een groep samen de gehele bijbel door willen lezen. vers voor vers, hoofdstuk voor hoofdstuk, boek voor boek met elkaar er doorheen in twee jaar tijd. Vandaar de naam wijding, het zal wat van je vergen maar je zult er veel voor terug krijgen in de vorm van kennis en hopelijk vriendschappen met de anderen die ook dit rooster volgen.

 

AANMELDEN

Dat doe je hier!

 

 

 

 

 


Nuttige links

Online meeting beginnen

Voor de online meeting kan je gebruik maken van verschillende platformen, zoals Zoom, Microsoft Team, Google Meet of Jitsi. Als leider ben je vrij om dit te bepalen. Wat eenvoudig werkt en waar geen account voor nodig is: Jitsi.

  • Stap 1: open https://meet.jit.si/
  • Stap 2: vul een naam in voor je meeting. Bijvoorbeeld 'YOUth@Home 12 mei' en klik op GO
  • Stap 3: je moet wellicht even toestemming geven voor microfoon of camera, doe dit. 
  • Stap 4: rechtsonderin staat de link vermeld naar je meeting. Deze kan je delen met je deelnemers in de whatsapp groep. Zodra ze klikken zijn ze beschikbaar in de meeting. 

Tip: probeer het eerst even uit met een huisgenoot of andere testpersoon.

Habakuk 3:17-19

Al zal de vijgenboom niet bloeien, al zal de wijnstok niets voortbrengen, al zal de oogst van de olijfboom tegenvallen, al zal er geen koren op de akkers staan, al zal er geen schaap meer in de kooien zijn en geen rund meer binnen de omheining - toch zal ik juichen voor de HEER, jubelen voor de God die mij redt. God, de HEER, is mijn kracht, hij maakt mijn voeten snel als hinden, hij laat mij over mijn bergen gaan.

©2021 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter