Home / Contact
Agenda / Nieuws

Naderende voetstappen van Jezus

Een gemeentelid herinnerde me aan een preek over ‘de hemelse paardenrace’ die ik 10 november hield n.a.v.  Openbaring 6: 1 – 8. In vers 8 gaat het over een grauw paard. Ik zei toen het volgende…… Die ruiter op dat grauwe paard maait mensen bij bosjes tegelijk weg van de aarde. Een vierde deel van de aarde, zegt vers 8. Ook dat zie je toch met eigen ogen steeds meer gebeuren?! Zeker…op medische gebied zijn er allerlei ontwikkelingen. Zeker.. de gemiddelde leeftijd wordt steeds hoger. Zeker… Het aantal honderd jarigen waar de burgemeester op bezoek moet, neemt toe. Maar.. er komt een tijd dat er te weinig ziekenhuizen zijn, te weinig deskundige specialisten, te weinig medicijnen om de ruiter op het grauwe paard tegen te houden.

Er wordt in vers 8 gesproken over ‘de wilde dieren’. Die wilde dieren….Moet je die letterlijk nemen?

Of mag je die in dit verband ook figuurlijk nemen? Dan denk ik aan de bacteriën…. aan de virussen….aan de ziektekiemen……die als een wild beest door je lichaam woekeren, zonder dat een dokter in staat is er iets tegen te doen!

Mooi dat gemeenteleden ineens moeten terugdenken aan wat er destijds tot het is gezegd! Jezus zegt Zelf ook in Mattheüs 24: 7 dat besmettelijke ziekten te duiden zijn als de naderende voetstappen van Zijn komst!

Door: ds. F. Wijnhorst
Matteus 7:11

Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen.

©2023 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter