Home / Contact
Agenda / Nieuws

Aan het strand

Een wandeling langs het strand. Gezellig. En…geestelijk leerzaam. Langs de vloedlijn ligt van alles wat aangespoed is. Veel ervan is afval. Ik pak een stuk hout op en gooi het weer in zee. Maar het duurt niet lang, of dat stuk hout wordt door de golven en de stroming weer op het strand gewerkt. Daar ligt het weer. Ik pak het weer op, gooi het weer in zee, maar weer: even later ligt het op het strand alsof het niet weg is geweest.

Hoe vaak gaat het in mijn leven niet net zo? Ik pak een zonde op en werp die in de ‘zee van vergeving’ . Ik breng hem naar Jezus. Maar ik doe net als op het strand: ik gooi het vanaf de vloedlijn in zee. En het duurt niet lang of die zonde is mijn leven weer binnengedreven.  Weer bega ik diezelfde fout! En dus pak ik hem weer op, gooi hem weg…om hem een poosje later weer tegen te komen in mijn leven En ik verzucht: kom ik er dan ooit vanaf?

God wil onze zonden in de diepte van de zee werpen! (Micha 7: 19b). Niet vanaf het strand een eindje bij je vandaan, maar echt, definitief dumpen! Wellicht kan ik mijn zonden beter met Hem meegeven, in plaats van ze iedere keer een eindje van me af te gooien?

Door: ds. F. Wijnhorst
Spreuken 14:2

Wie de juiste weg volgt, toont ontzag voor de HEER, wie verkeerde wegen gaat, minacht hem.

©2021 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter