Wijkavond

De wijkavond over jongeren en geloof met Gábor Locht gaf veel stof tot overdenking. Een praktisch verhaal over wat jongeren denken, voelen en doorzien. Een oprechte voorbeeldfunctie (‘echtheid’) van ouders en andere opvoeders is van groot belang. Daarmee geven ze hen iets positiefs mee. Meer dan de helft van de tieners denkt negatief over zichzelf, mede veroorzaakt door de sociale media waar alleen succesverhalen de wereld worden ingestuurd en waaraan ze niet kunnen tippen, vinden ze. Door dit soort 24/7 informatiebombardementen komt ook de Bijbel nauwelijks in beeld. De Bijbelkennis is dan ook zorgwekkend met veel praktische gevolgen. Gábor bleef toch positief en wees op de kracht van het gebed.

Onze eerste wijkavond na de coronastop heeft ons wel geleerd dat alles nog maar langzaam op gang komt, de opkomst liet zien dat velen nog terughoudend zijn. En dat is niet altijd onterecht. Maar het begin was er gelukkig. Wij rekenen op een langzaam stijgende lijn en dat onze ‘vaste klantjes’ er de volgende keer weer zijn. De volgende wijkavond is op donderdag 25 november met ds. René van Loon: ‘Lente in de kerk’. Noteer het alvast!

november donderdag

Tijd 20:00 - 21:30