Home / Contact
Agenda / Nieuws

Weekbericht 2021-07 16 februari 2021

Contact en bezoek

Laat er geen onduidelijkheid bestaan over de mogelijkheid bezoek te ontvangen. Natuurlijk moeten we voorzichtig zijn en ons aan de regels houden. Maar dat betekent niet dat ik niet kan langskomen als er nood of ernstige ziekte is. Alleen moet het wel van u zelf uitgaan! Bel me even op en we kunnen er over praten. 

Herinnering Gezamenlijke Wijkavond

Donderdagavond 19.30 uur is via het kanaal van de Nieuwe kerk de wijkavond mee te maken. Iets vroeger vanwege de avondklok. Het thema voor de avond: Christus, Overwinnaar en Verzoener. Als het over het kruisoffer van Christus gaat in de Bijbel is er ook sprake van overwinning. In Openbaring klinken woorden van de triomf van het Lam. Woorden uit de Catechismus komen boven: “die mij uit al de heerschappij van de duivel verlost heeft”. Hoe is dat met de overwinning van Christus? Hoe heeft Hij overwonnen? Wat betekent dat voor ons? Hoe spreken we daar over? Hartelijk uitgenodigd mee te doen.

Van zondag tot zondag

Zondagavond heeft onze wijk dienst in het Maranathacentrum. Ik lees met u verder in de Dordtse Leerregels. We schrijven boven de preek: “het volkomen offer van Christus”. We lezen het slot van Hebr. 7 en een deel uit hoofdstuk 8.

Tenslotte

Als u dit leest zijn de straten hoogstwaarschijnlijk weer helemaal schoon van de blubber die overbleef van de sneeuwwitte straten. Ook dat spreekt! De prediking van de witte sneeuw heeft als achtergrond de vuile, bedorven natuur. De serene stilte van de vroege morgen in een besneeuwde wereld, heeft de achtergrond van de drukte en het getier van de mensen. Van sneeuw en ijspret hebben we de nationale sport gemaakt. Dat is niet alleen een andere naam, maar brengt er direct ook het element van prestatie in. Dan wordt de kinderlijke pret afgenomen en komen we in de startblokken en staat heel Nederland op zijn kop. Wij moeten presteren. Wat een vreugde als we iets mogen kennen van dat waar Christus van spreekt: worden als een kind. Genieten van wat God geeft. En daar hoeft dan helemaal niets meer bij. Dan heb je alles! Dan heb je Hem.  Een Vader in de hemel, die in Christus ons het leven schenkt. Dan zijn de spelende kinderen een voorsmaak van de hemel. Lees maar in Zacharia 8.

Hartelijke groet vanuit de Melkweg. We wensen u een gezegende zondag.

G.A. en J. Geene

 

 

 

 

©2021 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter