Home / Contact
Agenda / Nieuws

YOUth@Home gaat verder met 4 nieuwe thema's 11 oktober 2020

Doe mee!

Youth@home is opgezet om tijdens de corona-crisis jongeren de gelegenheid te bieden om in kleine groepen digitaal met elkaar het woord van God door te nemen.

Wekelijks samen met leeftijdsgenoten de Bijbel ontdekken!

Kies 1 van de 4 thema’s.

Wortels  - de eeste 5 bijbelboeken
Het 1e thema hebben we wortels genoemd omdat het gaat over de wortels van de mensheid namelijk de Pentateuch wat een moeilijk woord is voor de eerste vijf boeken van de bijbel (5 boeken van Mozes) . Als je dit thema kiest zul je leren over de schepping en waar alles is misgegaan en wat voor dingen er in het verleden zijn gebeurd die ons vandaag de dag nog beïnvloeden.

Waarheid - de 4 evangeliën
In dit rooster gaan we de vier Evangeliën behandelen (Mattheüs,Markus,Lukas en Johannes). Het thema heet waarheid omdat je hierin de kern van het Christelijke geloof zult ontdekken en wie Jezus was en wat Hij voor ons heeft gedaan. 

Wijsheid - Bijbelse wijsheden
We behandelen een aantal wijsheidsboeken (Psalmen, Spreuken en Prediker).  Tijdens het doorlezen van deze boeken zullen een aantal dingen opvallen en ontdek je de prachtige taal die gebruikt wordt in de Psalmen. Ook de menselijke emoties die open en bloot worden beschreven van jaloezie, haat tot liefde, daarnaast zal het ook opvallen hoe praktisch het onderwijs in bijvoorbeeld de spreuken is. 

Wijding - De bijbel door
Het 4e thema is wijding. Dit is een rooster voor de mensen die serieus met een groep samen de gehele bijbel door willen lezen. vers voor vers, hoofdstuk voor hoofdstuk, boek voor boek met elkaar er doorheen in twee jaar tijd. Vandaar de naam wijding, het zal wat van je vergen maar je zult er veel voor terug krijgen in de vorm van kennis en hopelijk vriendschappen met de anderen die ook dit rooster volgen.

 

AANMELDEN

Dat doe je hier!

 

 

©2021 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter