Kerken gesloten; Verkondiging gaat door! 13 maart 2020

Kerken gesloten; Verkondiging gaat door!

In korte tijd zijn de zorgen over het Coronavirus, ook in Katwijk, snel toegenomen. Op de dag dat we dit bericht schrijven, heeft onze overheid maatregelen afgekondigd die uniek en ingrijpend zijn. Het raakt de hele maatschappij en dus ook de kerk. Zeker nu bijeenkomsten met meer dan 100 personen verboden zijn.

Direct na het bekend worden van de overheidsrichtlijnen zijn we als moderamen van de Algemene Kerkenraad bij elkaar gekomen om ons te beraden op de maatregelen die nu van ons gevraagd worden. We doen dat allereerst in het besef dat ons leven in de goede handen van onze God en Schepper ligt. We doen dat tegelijk in gehoorzaamheid aan de overheid waar onder andere Paulus ons toe oproept.

Hieronder geven we weer welke keuzes we hebben gemaakt:

• Op de komende zondagen in maart en begin april kunt u via internet (of de kerkradio) live de reeds aangekondigde diensten beluisteren vanuit de verschillende kerken in Katwijk aan Zee. Zowel ’s ochtends als ’s avonds.
    Op de website www.hervormdkatwijk.nl zullen links geplaatst worden om de diensten te kunnen volgen.
    Of u kunt via de site www.kerkomroep.nl zoeken naar de Katwijkse diensten.
  • De kerken zelf zullen gesloten blijven.

Als moderamen zullen we richtlijnen en adviezen vanuit de overheid nauwlettend volgen en in een wekelijks overleg met elkaar bespreken of bijstelling van de maatregelen mogelijk of noodzakelijk is. We houden u hiervan in ieder geval via de kerkbode en de website op de hoogte.

In deze weken mag ons gebed wel vermenigvuldigen voor mensen die zorgen hebben over de  gezondheid van zichzelf of van naasten.
Voor mensen die bang zijn voor wat komt. Zondag mag de verkondiging voortgaan. Anders dan anders. En toch ook weer zoals het al eeuwenlang klinken mag. We zien er naar uit.

Onze hulp en onze verwachting zijn in de naam van de HEERE, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Jaap van der Plas

Preses Algemene Kerkenraad