Aangepaste corona maatregelen 17 januari 2022

Coronamaatregelen en de kerkgang (9)

Het moderamen van de Algemene Kerkenraad meldt u dat de middagdiensten vanaf D.V. zondag 23 januari 2022 weer zullen aanvangen om 18:00 uur.

Afhankelijk van het advies van de PKN en het CIO van dinsdag 18 januari 2022 zal ook bepaald worden of het mogelijk is om de aantallen kerkgangers te verhogen. Deze week is er helaas geen verruiming aangekondigd. Wel staat er een hoopvolle vermelding naar volgende week. Daar staat het volgende vermeld: "Na de volgende persconferentie (25 januari) is naar verwachting meer maatwerk mogelijk. Daarbij wordt gedacht aan - en gehoopt op - het toelaten van zoveel kerkgangers als er met inachtneming van de 1,5 meter norm mogelijk is in een kerk tot een maximum bezetting van ca 20 % van het aantal zitplaatsen dat beschikbaar is." Dit zou een substantiele verbetering zijn, maar we moeten nog minimaal één week wachten.

Het is nog wel noodzakelijk om u in te schrijven voor het bezoeken van de diensten. Indien mogelijk zullen dus misschien deze week de aantallen in het reserveringssysteem aangepast gaan worden.

Wat betreft het inschrijven, hiervoor kunt u de bekende link gebruiken:

En nog steeds gelden de volgende regels:

• dat u bij binnenkomst uw handen kunt ontsmetten.
  • dat u wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen als u naar en van uw plaats gaat. Zodra u uw plaats hebt ingenomen is dat niet meer nodig.
  • dat de coördinatoren telkens na een gevulde bank een bank leeg zullen laten, zodat we ongeveer de geadviseerde 1,5 meter afstand bewaren.
  • Wilt u de instructies van de coördinatoren a.u.b. opvolgen? Zij staan er niet voor niets, en proberen de kerkgang zo in de gewenste en vereiste banen te leiden.
  • Tot nader order zijn er geen Kindernevendiensten en is er geen Kinderoppas aanwezig.