Home / Contact
Agenda / Nieuws

Toeristenmarkt

 

Toeristenmarkt! Gezellig. Bij iedere kraam weer iets anders. Opvallend hoe sommige kraampjes niemand lijken te trekken. Waarom? Omdat het geld kost. Je moet ergens voor betalen. Maar dat ene kraampje, daar drommen de mensen samen. Ze verdringen elkaar, duwen elkaar weg, want ze móeten bij dat kraampje zien te komen! Waarom? Omdat je er iets kunt krijgen – gratis! Ze delen daar iets uit en wie wil, kan het komen halen, zomaar.

Kijk naar de wereld om je heen. Iedere ‘kraam’ biedt weer iets anders. Opvallend hoe vele kraampjes mensenmassa’s trekken! Terwijl het daar toch grof geld kost. Je bent zomaar vele euro’s armer en een kater (of wat ook) rijker. En dat ene kraampje…..daar gaan de meeste mensen aan voorbij. Terwijl ze daar iets kunnen krijgen - gratis. Er wordt daar vrije genade uitgedeeld, Evangelie, vergeving van zonden, betaling van schuld, heil, zaligheid, eeuwig geluk en eeuwige vreugde! En wie wil, kan komen halen, zomaar….Maar mensen gaan er aan voorbij. Nee, dat is niets voor hen, denken ze. Daar snap je toch niets van! Toch?

Galaten 2:19-20

Want ik ben gestorven door de wet en leef niet langer voor de wet, maar voor God. Met Christus ben ik gekruisigd: ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven.

©2020 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter