Home / Contact
Agenda / Nieuws

Stenen in het moeras

Kent u het verhaal van die man die op zijn voetreis door het leven met een zwaar pak op zijn rug in een diep en dreigend moeras was terechtgekomen? ‘Wanhoop’ heette dat moeras. Hoe meer hij worstelde en ploeterde, hoe sterker hij werd weggezogen in de modder. En het pak op zijn rug drukte hem al dieper naar beneden. Hij kwam er nooit doorheen.

Maar dan is er iemand die hem op zijn schouder tikt, en zegt: maar heb je die stenen dan niet gezien? Er ligt een pad van stenen in het moeras! Als je dáár nu eens je voeten op zet, dan kom je er door! Die stenen, dat zijn de beloften van God! Het Woord van God staat er vol van! Gods beloften! Vaste grond om op te staan. Vaste grond om over verder te gaan! Van dag tot dag. Van steen naar steen. Van belofte naar belofte. Tot we thuiskomen. Aan de overkant….

1 Petrus 2:21-24

Dat is uw roeping; ook Christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van hem die geen enkele zonde beging en over wiens lippen geen leugen kwam. Hij werd gehoond en hoonde zelf niet, hij leed en dreigde niet, hij liet het oordeel over aan hem die rechtvaardig oordeelt. Hij heeft in zijn lichaam onze zonden het kruishout op gedragen, opdat wij, dood voor de zonde, rechtvaardig zouden leven. Door zijn striemen bent u genezen.

©2020 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter