Home / Contact
Agenda / Nieuws

Route

Leuk ding, zo navigatiesysteem in de auto. Zou je een heleboel lessen uit kunnen leren voor je geloof. In ieder geval deze: als je het systeem gaat programmeren voor een bepaalde route, geef je een bestemming op. Eerste keus bij het apparaat wat ik bediende: Thuis. Kijk, denk je, dát is nog eens een apparaat! En helemaal, omdat die keuze standaard oplicht. Je moet bewust bij ‘Thuis’ vandaan bewegen voor een andere keus. Standaardkeus is ‘Thuis’ en dán kun je – eventueel – voor andere bestemmingen kiezen.

Ik wens iedereen zo’n navigatiesysteem in uw leven. Eerste keus, standaardkeus: Thuis. En dan, pas daarna, eventueel…andere bestemmingen, als u dat werkelijk zou willen. Maar standaard staat ons levens – navigatiesysteem op Thuis!

Thuis, waar Vader woont, waar ik, Zijn kind, mijn plekje weet. Thuis, waar ik écht gelukkig kan zijn. Gewoon, omdat ik me er ‘thuis’ weet.

Standaardkeus: Thuis. Wie dat werkelijk niet wil, heeft de keus uit andere routes en bestemmingen. Waar je dan komt? Niet Thuis! Waar dat is? Dat wilt u niet weten. Daar wilt u beslist niet achter komen, dat weet ik zeker. Dáárom die standaardkeus: Thuis. Neem die route maar…..

Jakobus 5:10-11

Neem een voorbeeld aan het geduldige lijden van de profeten die in de naam van de Heer spraken. Degenen die standhielden prijzen we gelukkig! U hebt gehoord hoe standvastig Job was, en u weet welke uitkomst de Heer gaf; de Heer is immers liefdevol en barmhartig.

©2020 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter