Home / Contact
Agenda / Nieuws

Route

Leuk ding, zo navigatiesysteem in de auto. Zou je een heleboel lessen uit kunnen leren voor je geloof. In ieder geval deze: als je het systeem gaat programmeren voor een bepaalde route, geef je een bestemming op. Eerste keus bij het apparaat wat ik bediende: Thuis. Kijk, denk je, dát is nog eens een apparaat! En helemaal, omdat die keuze standaard oplicht. Je moet bewust bij ‘Thuis’ vandaan bewegen voor een andere keus. Standaardkeus is ‘Thuis’ en dán kun je – eventueel – voor andere bestemmingen kiezen.

Ik wens iedereen zo’n navigatiesysteem in uw leven. Eerste keus, standaardkeus: Thuis. En dan, pas daarna, eventueel…andere bestemmingen, als u dat werkelijk zou willen. Maar standaard staat ons levens – navigatiesysteem op Thuis!

Thuis, waar Vader woont, waar ik, Zijn kind, mijn plekje weet. Thuis, waar ik écht gelukkig kan zijn. Gewoon, omdat ik me er ‘thuis’ weet.

Standaardkeus: Thuis. Wie dat werkelijk niet wil, heeft de keus uit andere routes en bestemmingen. Waar je dan komt? Niet Thuis! Waar dat is? Dat wilt u niet weten. Daar wilt u beslist niet achter komen, dat weet ik zeker. Dáárom die standaardkeus: Thuis. Neem die route maar…..

1 Petrus 2:21-24

Dat is uw roeping; ook Christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van hem die geen enkele zonde beging en over wiens lippen geen leugen kwam. Hij werd gehoond en hoonde zelf niet, hij leed en dreigde niet, hij liet het oordeel over aan hem die rechtvaardig oordeelt. Hij heeft in zijn lichaam onze zonden het kruishout op gedragen, opdat wij, dood voor de zonde, rechtvaardig zouden leven. Door zijn striemen bent u genezen.

©2020 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter