Afscheid

Afscheidsavond.  Wat was het een fijne afscheidsavond afgelopen donderdagavond in de Oude Kerk. Dank voor uw opkomst! Dank voor alle goede woorden! Als je zo hoort wat er allemaal in de afgelopen jaren mocht gebeuren in de wijk Sion, dan maakt dat je stil. Dat is niet te danken aan dominee of mevrouw Wijnhorst, dat is vooral te danken aan onze trouwe God, Die met Zijn Geest krachtig heeft willen werken. Later hadden we nog een afscheidsmoment met de kerkenraad en hun partners. Ook toen werden er mooie woorden gesproken en werden we bedacht met mooie geschenken. Vooral het fotoboek over de afgelopen 7 jaar en 5 maanden geeft een prachtige weergave van alle activiteiten. Aan de hand van die foto’s kunnen we veel gemeenteleden blijvend herinneren! Zo heeft Hervormd Katwijk een blijvende plaats in ons hart!

Afscheidsdienst.  Ondanks alle coronamaatregelen was het goed toeven in de Nieuwe Kerk. We luisterden naar, of neuriede mee, of zongen zachtjes de liederen van opnames van Nederland Zingt. We luisterden naar Jezus’ afscheidsgroet. Hij vergeet u/jou in Katwijk en ons in Krabbendijke niet. Zie, Ik kom spoedig! Laten we dáár op teren! Elke dag! De woorden die Adger van Helden, Jaap van der Plas en Bram Barnhoorn spraken, maakte ons klein en stil. Dank voor de woorden die u/jullie ons toezongen. Ga met God en Hij zal met u zijn! In dát vertrouwen gaan we op weg!

Afscheid.  Afscheid nemen…ik had het graag anders gedaan. Nog bij zovelen even langs gaan. Het corona virus maakte het van maart t/m juni bijna onmogelijk om bezoeken te brengen. De tijd daarna was te kort om nog bij velen langs te gaan. Ik bied mijn verontschuldigingen aan als u/jij tevergeefs op mij hebt gewacht. Helaas kon ik de laatste maanden niet op die wijze herder zijn, zoals u/jij van mij gewend was.

Veel gemeenteleden hebben ontroerende brieven geschreven. Hartverwarmend en bemoedigend. God heeft het werk willen zegenen! Dank ook voor de cadeaus, bonnen en geldbedragen die we mochten ontvangen. We gaan ze besteden voor mooie herinneringen aan Katwijk.

Zo gaan we op reis. We kwamen met z’n drietjes. We gaan met z’n tweeën. Henri is ons voorgegaan. Zó mogen we dat in het geloof zeggen. Hij is al op de plaats waar wij naar op reis zijn. Daar zit voor ons gevoel een lange tijd tussen. Maar met het oog op het leven hierna mogen we zeggen: voor Henri zal het maar een paar minuten zijn voordat hij ons weer mag zien! Hij stáát nu met de blijde zangers voor Gods troon. In eeuwige heerlijkheid!

Galaten 2:19-20

Want ik ben gestorven door de wet en leef niet langer voor de wet, maar voor God. Met Christus ben ik gekruisigd: ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven.