Home / Contact
Agenda / Nieuws

Aan het strand

Een wandeling langs het strand. Gezellig. En…geestelijk leerzaam. Langs de vloedlijn ligt van alles wat aangespoed is. Veel ervan is afval. Ik pak een stuk hout op en gooi het weer in zee. Maar het duurt niet lang, of dat stuk hout wordt door de golven en de stroming weer op het strand gewerkt. Daar ligt het weer. Ik pak het weer op, gooi het weer in zee, maar weer: even later ligt het op het strand alsof het niet weg is geweest.

Hoe vaak gaat het in mijn leven niet net zo? Ik pak een zonde op en werp die in de ‘zee van vergeving’ . Ik breng hem naar Jezus. Maar ik doe net als op het strand: ik gooi het vanaf de vloedlijn in zee. En het duurt niet lang of die zonde is mijn leven weer binnengedreven.  Weer bega ik diezelfde fout! En dus pak ik hem weer op, gooi hem weg…om hem een poosje later weer tegen te komen in mijn leven En ik verzucht: kom ik er dan ooit vanaf?

God wil onze zonden in de diepte van de zee werpen! (Micha 7: 19b). Niet vanaf het strand een eindje bij je vandaan, maar echt, definitief dumpen! Wellicht kan ik mijn zonden beter met Hem meegeven, in plaats van ze iedere keer een eindje van me af te gooien?

Prediker 3:14-15

Alles wat God doet, zo heb ik vastgesteld, doet hij voor altijd. Daar is niets aan toe te voegen, daar is niets van af te doen. God doet het zo opdat wij ontzag voor hem hebben. Wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij is altijd weer terug.

©2021 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter