Home / Contact
Agenda / Nieuws

30 sept-6 oktober '22 Publicatiedatum: 29 september 2022

wijkbericht

Van zondag…
Zondagochtend mocht kandidaat N. Dijkdrent voorgaan in het Maranthacentrum. Romeinen 12:19-21 was de schriftlezing. Enthousiasme gezocht!? De dienst stond in het teken van de opening van het winterwerk. Vers 11 als uitgangspunt: Wees niet traag wat uw inzet betreft. Wees vurig van geest. Dien de Heere. Kunt u daar amen op zeggen? Dat kunnen we niet uit onszelf maar wel als we zien op het geloof in Jezus Christus. Want geloof in Hem werkt liefde tot Zijn Vader op, liefde tot de broeders en zusters en liefde tot onze naaste. Een mooie brug naar het stukje over de ontmoetingsdag.

Tot zondag…
Aankomende week hebben we als Maranthawijk geen dienst. Maar onze oud-predikant ds. G. Lugthart mag ’s ochtends in de Nieuwe Kerk de bevestigingsdienst leiden van ds. W.J. Westland. De nieuwe predikant van de Morgensterwijk. We Zijn de Heere dankbaar voor een nieuwe dienaar van het Evangelie binnen onze gemeente. Dat hij het Woord in alle ruimte en liefde mag prediken in onze kerkgebouwen. We wensen de gemeente en ds. Westland met zijn gezin in het bijzonder, een gezegende dienst toe.

Ontmoetingsdag Rehoboth-/Maranathawijk
Afgelopen zaterdagochtend was het een drukte van belang in het Maranathacentrum. Enthousiast waren veel vrijwilligers in de weer om deze dag tot een succes te maken. En dat werd het ook! Doel was gezelligheid, ontmoeting en gesprek. Dat doel werd ruimschoots behaald. Gemeenteleden, buurtbewoners en passanten deden zich tegoed aan de heerlijke taarten, vis, patat en nog veel meer. Jeugd en ouderen vermaakten zich met o.a. een quiz, allerlei spellen en diverse workshops. Het weer viel gelukkig ook erg mee. Mooi dat we elkaar als (buur)wijken op deze manier kunnen vinden en vasthouden in geloof en liefde. Liefde tot onze Zaligmaker en tot onze naaste. Er werd zo’n €2300 opgehaald voor de voedselbank. Dankbaar kijken we op deze mooie dag terug.

Giften
Ds. A.W. van der Plas ontving de afgelopen week 2x € 20,- voor de wijkkas.
Dank voor deze gelden.

Zending
Nieuws van onze zuster Jannie van Bennekom:
Op 28 februari 2020 waren we terug uit de Dominicaanse Republiek na een zegenrijk project. In twee dorpen, El Gramazo en Arroyo Mingo hebben we tien huizen met een latrine gebouwd. Het plan was om in 2021 acht huizen te gaan bouwen in Mamey Macho. De huizen zijn er gekomen, maar wij konden niet af reizen naar de Dominicaanse Republiek vanwege Covid19.
Er werd steeds aan mij gevraagd, gaan jullie nog naar de Dominicaanse Republiek? In november hopen we naar de Dominicaanse Republiek af te reizen om in het dorp Higuerito zes huizen te bouwen. Ook in dit land zijn de prijzen van bouwmaterialen gestegen. De onkosten van een huis zijn € 8.400,- en van een latrine € 350,-. We zoeken sponsoren, want het totaalbedrag hebben we nog niet bereikt. U begrijpt een gift is van harte welkom.
Triodosbank : NL04 TRIO 0391079328 t.n.v. Stichting Mano a Mano Sneek.
U kunt ook informatie vinden op de site www.manoamanodomrep.nl
Neem er eens een kijkje! Tijdens het project komen we ook schrijnende gevallen tegen. We willen ook nog graag nieuwe bedden geven en indien nodig ook huisraad. We vertrekken op d. v. 10 november en op 25 november hopen we terug te keren. We hopen dat de plannen door kunnen gaan. Als ik zie voor welke families we nu gaan bouwen, is het heel hard nodig. Planken, die de regen niet meer tegenhouden. Enkele woningen hadden ook geen cementen vloer. Het is een prachtig warm land, maar de regen komt soms met bakken neer. Dan zit je in een schamel huis, niet droog. In een vorig project zei één van de bewoners, die een nieuw huis had gekregen, dan mogen zij bij mij komen schuilen.
Dit project zal voor mij anders zijn. Al vele keren ben ik meegegaan, maar nu heb ik de leeftijdsgrens bereikt om nog mee te mogen met deze werkprojecten. Het zal dus voor mij de laatste keer zijn. Ik zal dit vrijwilligerswerk los moeten laten, wat ik met heel mijn hart heb gedaan. We hebben als team veel mogen betekenen voor de inwoners van Los Annones en omgeving.
Zij ook voor mij. Ik kwam rijker terug, dan voor ik ging. Bij dit “loslaten” moest ik denken aan Prediker 3:1. Daar staat: Voor alles is een vastgestelde tijd, en een tijd voor elk voornemen onder de hemel. Wilt u in uw gebed aan ons denken?
Een hartelijke en liefdevolle groet,
Jannie van Bennekom

Jubileum
Echtpaar Vooijs mag op 5 oktober een 55-jarig huwelijksjubileum vieren. Wat bijzonder wanneer je deze mijlpaal als echtgenoten samen mag beleven. Gods zegen en nabijheid toegewenst op deze heugelijke dag, samen met diegenen die jullie lief en dierbaar zijn.

Dankdienst
Woensdagochtend 21 september vond in de Nieuwe Kerk de dankdienst plaats van onze broeder Wim Nijgh.
Ds. A.W. Plas mocht de dienst leiden. Daarna was er de gang naar de begraafplaats. Is dit afscheid definitief? Dan wil ik u en jullie graag wijzen op wat er op de rouwkaart staat.
Er is troost die sterker dan de pijn is.
Er is vreugde groter dan ons lijden.
Er is antwoord midden in de twijfel.
Overwinning dwars door al ons strijden.

Tot aan de dag dat U bij ons komt wonen.
En alle tranen voor altijd zal drogen.
Is het Uw Geest die ons helpt te geloven.
Een machtige Rots, onze Schuilplaats is God.


Namens de kerkenraad een hartelijke groet,
Bert Aandewiel

©2024 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter