Home / Contact
Agenda / Nieuws

24-30 jan 2020 20 januari 2020

Van zondag… 

Zondagmorgen had onze wijk dienst in de Oude Kerk. We vervolgden serie over de Bergrede. Naar aanleiding van de uitleg die Jezus geeft aan het zesde gebod klonk er een indringend woord. Wees niet onterecht of kijk niet met minachting op iemand neer. En als een ander boos is op jou, terecht of onterecht, ga dan naar hem of haar toe en praat het uit. Stel dat niet, want het kan zomaar te laat zijn. ‘Het zal vandaag wel druk zijn op de weg’ – zei iemand na de dienst tegen me. Eigenlijk best erg, als dat nodig is. Waarom kost het ons zoveel moeite om het goed te houden met de mensen om ons heen? Laat het verkondigde woord ons uitdrijven naar Christus. Heere, hier ben ik, met al mijn lek en mijn gebrek. Met alle wonden en littekens die ik zelf ook heb opgelopen. Genees mij: van mijn pijn, mijn schuld en ook mijn onmacht of onwil. God zij dank ís er bij Hem genezing!

Meeleven.
We leven mee met Joël en Madelijne Haasnoot, nu het met de kleine Leonore nog niet zo goed gaat. Vorige week kreeg ze koorts en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. De koorts was gelukkig snel weg, maar ze moet nog wel verder aansterken in het ziekenhuis. Al met al hebben ze een kraamtijd met veel zorgen en onrust, heel anders dan ze zich hadden voorgesteld.
We denken ook aan andere zieken in en rond onze wijkgemeente. ‘Welzalig is hij die de God van Jakob tot zijn hulp heeft, die zijn verwachting stelt op de HEERE, zijn God.’ (Ps. 146:5)

Lidmatenkring.
Maandagavond 27 januari komt de Lidmatenkring weer bij elkaar. Omdat de kring de vorige keer niet doorging, lezen en bespreken we nu alsnog Jakobus 3 : 1 – 18.
We beginnen om 20.00 uur in het Maranathacentrum. Van harte welkom!

Vrouwenochtend.
Hierbij nodigen we alle vrouwen van harte uit voor de vrouwenochtend van wijkgemeente Maranatha op donderdag 30 januari 2020. De ochtend begint om 9.30 uur en eindigt om 11.30 uur. In het eerste gedeelte is er een inleiding met als thema: Geroepen tot levende getuigen. Na de pauze gaan we weer iets creatiefs maken. Oppas is aanwezig. Kosten bedragen 12 euro. Opgeven kan tot uiterlijk zaterdag 25 januari,  hierna is opgeven helaas niet meer mogelijk. LET OP: opgeven via alieguyt@hotmail.com of 06 30005008. Tussen 10 en 12 uur. Een welkom aan iedereen.

Gemeenteavond Maarten en Gerdien Blom.
Afgelopen zomer kwamen Maarten en Gerdien Blom met hun gezin terug vanuit Albanië. Zes jaar lang mochten ze, gezonden vanuit onze gemeente, in Mushqeta het evangelie uitdragen en betrokken zijn bij de stichting van een christelijke gemeente. Ook als gezin was het voor hen een bewogen tijd. We hebben ze uitgenodigd om nog een keer met ons op hun jaren in Albanië terug te kijken, met ons te delen wat zij geleerd hebben en ook aan ons voor te houden wat wij daar misschien ook wel van kunnen leren. Deze avond, bedoeld voor heel de gemeente, wordt gehouden op D.v. woensdagavond 6 februari, in het Maranathacentrum. Zet u hem alvast in uw agenda?

Tot zondag.
Zondagavond zijn we weer in het Maranathacentrum. Op het rooster staat zondag 36 van de Catechismus, over het derde gebod. Ik zie uit naar een gezegende dienst.
Ontvang een hartelijke groet, ook van mijn vrouw,
ds. G. Lugthart.

©2022 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter