Home / Contact
Agenda / Nieuws

20-26 november 2020 16 november 2020

wijkbericht

Van zondag…
Het was een gure zondag en we waren maar met een klein groepje mensen bijeen in de grote Oude Kerk. Maar het was goed. Want het ging over de Heere Jezus. Onze Heere Jezus Christus. De Middelaar, door God gegeven, door wie er werkelijk redding is.
Redeneren ging over in belijden. We mogen het de Catechismus in geloof nazeggen: ook míjn Heere Jezus Christus.
Hoe lief heb ik Zijn Naam.

Meeleven.
Graag zou ik in deze periode wat actiever mensen willen bellen om mee te leven. We kunnen elkaar immers op andere manieren nu nauwelijks ontmoeten. Het komt er echter nog té weinig van – van dat bellen. Zo ervaar ik dat zelf, tenminste.
Het doet me goed om op zondag wel telkens weer een aantal van uw gezichten te mogen zien. Maar ook als we elkaar niet zien: de verbondenheid blijft.
En schroom alstublieft ook niet om zelf te bellen of een berichtje te sturen als er iets is. Ik leef graag mee. Bovenal, ook als we elkaar niet spreken: laten we in ieder geval voor elkaar blijven bidden!

Bijbelkring.
De omstandigheden laten het helaas nog niet toe om de Bijbelkring van 26 november doorgang te kunnen laten vinden.
Ik verwijs u graag naar de digitale wijkavonden, die met enige regelmaat op donderdagavond worden uitgezonden.
Voor de snelle lezers: a.s. donderdag, 19 november, zal ik zo’n avond leiden vanuit de Nieuwe Kerk. Het is van 20.00 – 21.00 uur en u kunt de avond via livestream volgen.

Beroepingswerk.
En zo kunnen dan opnieuw twee collega’s een beroep tegemoet zien. Een beroep krijgen kan als iets moois ervaren worden, maar het kan ook zomaar tot een zware last worden. Want welke kant moet je ermee op? In ieder geval naar de Heere toe.
We wensen de broeders Van den Bosch en Jongeneel veel wijsheid en sterkte toe bij alles wat er nu op hen en de hunnen afkomt. Heere, maak mij Uw wegen, door Uw Woord en Geest bekend.

Nascholing.
Dit najaar ben ik gestart met een brede nascholingsroute rondom de praktijk van het preken. In een periode van drie jaar zal ik een drietal cursussen volgen op het seminarie. Parallel daaraan loopt een traject van supervisie: in een klein groepje predikanten en onder leiding van een supervisor luisteren we naar elkaars preken en de leervragen die we daarbij hebben en reflecteren we daar met elkaar op. Met nog een stukje literatuurstudie geef ik op deze manier invulling aan de verwachting die de Protestantse Kerk van haar predikanten heeft om zich te blijven ontwikkelen. In een periode van vijf jaar is het bedoeling dat je een bepaald aantal punten haalt en die kan ik op deze manier ‘verdienen’. Ik hoop dat u daar als gemeente ook de vruchten van zult proeven. A.s. maandag en dinsdag zal ik de eerste cursus volgen en ben ik daarom twee dagen afwezig. Dan weet u dus waar ik mee bezig ben…

…. tot zondag.
Zondag is het Eeuwigheidszondag. Onze wijk heeft ’s morgens dienst in het Maranathacentrum. We noemen in deze dienst de namen van broeders en zusters uit en rond onze wijkgemeente, die in het afgelopen kerkelijk jaar gestorven zijn. We gedenken ze in het licht van Gods belofte dat Hij alles nieuw zal maken.
Ik zie uit naar een gezegende dienst.
Ontvang een hartelijke groet, ook van mijn vrouw,
ds. G. Lugthart.

©2021 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter