Home / Contact
Agenda / Nieuws

Pastoraat

Pastoraat

Pastoraat houdt in dat we naar elkaar omzien. Naar iedereen. Of je nu wel of niet bij de gemeente hoort.
We kennen het bezoekwerk dat met name door de ouderlingen wordt gedaan. Zij hebben adressen van gemeenteleden en bezoeken hen zo mogelijk eens per drie jaar.
Een gesprek over wat je bezighoudt, wat kerk en geloof voor je betekenen. Soms komt de vraag naar voren wat jij voor de kerk zou kunnen doen. Want kerk zijn we samen!
Als je hier klikt, en zoekt op je adres, kun je eenvoudig zien wie de ouderling is die bij jou op bezoek hoopt te komen. De contactgegevens vind je er ook bij. Wel zo makkelijk.
 
Als je er prijs op stelt, zijn we als kerk graag bij belangrijke momenten in je persoonlijke leven of gezinsleven betrokken. Hieronder een overzichtje.
 

 

Trouwen

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwplannen! We hopen met jullie op een mooie dag waar je met veel plezier en dankbaarheid op terug kunt kijken.

We hopen dat jullie op jullie feestdag ook God danken en zijn zegen willen ontvangen. Neem voor een huwelijksdienst tijdig contact op met de predikant. (link/gegevens)
 

 

Geboorte van een kind

Een prachtig moment om samen een kindje te mogen verwelkomen. Een groot geschenk van onze goede God. De predikant en zijn vrouw komen graag jullie kleintje bewonderen. Stuur hem even een kaartje. Het adres vind je hier.

Als je een geboortekaartje stuurt, plaatsen we ook een geboorteberichtje in de kerkbode.
Om je kindje te laten dopen, kun je hem/haar aanmelden bij het kerkelijk bureau en geven jullie je samen op voor een dooponderricht. In de kerkbode vind je wanneer het eerstvolgende dooponderricht is en voor wanneer je je er voor moet aanmelden.
 

 

Jubilea

Bereik je de prachtige leeftijd van 80, 85, 90 of meer jaar? Dan zoekt de predikant contact met je. Als het uitkomt, komt hij graag een keer bij je langs om je te feliciteren en voor een praatje.

Zijn jullie 25, 50, 60, 65 of maar liefst  jaar getrouwd? Dan komt de predikant graag een keer langs om jullie te feliciteren met dit mooie jubileum.
 

 

Ziekte

Helaas worden velen van ons ziek. Soms zelfs ernstig ziek. Je merkt dat je veel moet inleveren. Of dat je levenseinde in zicht komt. 

Graag leven we mee. Neem dan contact op met de sectie-ouderling of de predikant. In onderling overleg spreken zij af wie bij je op bezoek komt. Voor een gesprek, en voor bemoediging.
 

 

 

Overlijden

Als er iemand uit je directe omgeving is overleden, leven we graag met je mee. Is de wens dat de predikant de begrafenis leidt, en dat er een dienst wordt gehouden voorafgaand aan de begrafenis, neem dan contact met hem op.

 

 

Andere situaties

Het leven kent zoveel verschillende situaties. Als mensen gaan we op onze eigen wijze daarmee om. Op ieder willekeurig moment kan behoefte aan een gesprek ontstaan. Of behoefte aan voorbede. Wat er ook gebeurt, schroom niet om de sectie-ouderling of de predikant te benaderen. 

Samen zijn we gemeente. Op hoogtijdagen van het leven, maar ook bij zorgen en verdriet.
<p><a href="#Trouwen"><img alt="" src="/uploads/file_uploads/images/wedding-rings-3611277_640.jpg" style="float: left; width: 390px; height: 150px;" />
</a>&nbsp;<a href="#followmenext"><img alt="" src="/uploads/file_uploads/images/Follow%20me%20next1.jpg" style="width: 380px; height: 150px;" /></a></p>

Contact

Predikant

Scriba
Fred Bouwman Email:scribabethelwijk@gmail.com

Uitgelicht

Laatste nieuws

Meer nieuws
Uitgelicht

Wijkagenda

Naar agenda
Johannes 8:12

Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: 'Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.'

©2023 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter